RİSKLİ YAPI TESPİT RAPORU

Riskli Yapı Tespiti Nasıl Yapılır ?

Hak sahiplerinden birinin bize başvuruda bulunması ile depreme karşı güvenli olmadığını veya daha önceki depremlerde hasar gördüğünü veya dayanımını kaybettiğini düşündüğünüz binanızın risk yapı tespiti yönetmeliğe uygun olarak şirketimiz uzman kadrosu ile yapılır. Yapılan teknik ve detaylı incelemeler sonucunda binanızın depreme güvenli olup olmadığı binanız için hazırlayacağımız riskli yapı tespiti raporu ile belirlenecektir. Bu raporu BİLGİ AMAÇLI olarak da alabilirsiniz. Böylece binanız riskli ise binanızın güçlendirme veya kentsel dönüşümde yeniden inşa etme kararını hak sahipleri olarak alıp hazırlanmış raporu bu almış olduğunuz karardan sonra Resmi İdarelerden onaylatıp binanızı depreme güvenli hale getirebilirsiniz.

Bina riskli ise raporun onayı bağlı bulunduğunuz Belediye veya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınır. Raporun ilgili idare tarafından onaylanmasından sonra bina tapu kütüğüne riskli yapı şerhi düşürülür. Yapılan inceleme ve idare onayı ile Riskli olduğu tespit edilen binadaki hak sahiplerine ilgili idare resmi bir yazı ile binanın yıkımı için 60 günlük bir süre verir. Eğer 60 günlük sürenin sonunda eğer hak sahipleri binayı yıkmazlar ise ilgili idare maliklere ek 30 günlük süre verip bu sürenin de dolmasından sonra riskli yapı yıkılır.

Riskli bina malikler tarafından yıkılmaz ise ilgili belediye Yıkım Masraflarını maliklerden alarak Riskli Yapının yıkımını gerçekleştirir. Yıkım gerçekleşmeden önce riskli yapının su, doğalgaz, elektrikleri kesilerek binanın yıkımı gerçekleştirilir. Bu süreç sonunda kentsel dönüşüm kapsamına girmiş binadaki malikler çevre, şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığının sağlamış olduğu kredi ve kira yardımı desteklerinden yararlanabilirler.

Riskli yapıların tespitine dair talebiniz firmamız tarafından değerlendirilir. Uzmanlarımız gerekli teknik incelemeleri yapar. Haricinde binaların güçlendirilmesi ve kentsel dönüşüm kapsamında da yeniden inşası için talep oluşturabilirsiniz.

Scroll Up